Castelló d'Empúries

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries encarrega un estudi per crear un organisme de gestió turística

"El turisme s'ha convertit en un element clau en el desenvolupament econòmic i social de tota destinació", diu la regidora

06.12.2017 | 10:31

Ajuntament de Castelló d´Empúries, fent un pas més en la política de Promoció Econòmica i Turística, ha encarregat un estudi per a la creació d´un organisme de gestió turística. "El turisme s´ha convertit en un element clau en el desenvolupament econòmic i social de tota destinació", justifica la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Turisme, Helena Solana (ERC). Al mateix temps, aquest estudi, encarregat pel govern castelloní, planteja un repte per a la sostenibilitat ambiental i social. En un principi, s´ha de tenir en compte els efectes del turisme, per tal de preservar la qualitat de vida dels ciutadans buscant l´equilibri i la convivència entre turistes i residents.

Els nous models de negoci que estan sorgint en sectors, com ara l´hostaleria, el transport i el comerç, motivats per l´economia digital, els canvis socioeconòmics, l´aparició de nous consumidors amb hàbits i comportaments diferents, fan que les agències o organismes de gestió turística –en anglès DMO (Destination Management Organizations)– donin resposta als reptes plantejats a través de la coordinació transversal de les polítiques públiques en matèria turística, aglutinant el sector privat, involucrant-lo en la planificació i presa de decisions sobre el futur, la gestió, el màrqueting i la projecció a l´exterior de la destinació turística.

Amb l´objectiu d´enfocar les polítiques i accions de Castelló d´Empúries i Empuriabrava, en matèria de turisme, s´ha encarregat un estudi per tal de valorar la viabilitat de la creació d´un organisme de gestió turística, tal com va apuntar la regidora en el darrer ple ordinari, dijous passat, preguntada pel regidor del PP, Julià Genovés, que va qualificar de "pobra" l´actuació del govern en matèria turística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema