Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen, amb les dades recollides fins a les 19 hores del dissabte dia 2, que la novena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d'aliments recaptats similar, o fins i tot superior, a la de la passada edició, quan es van recaptar 4.374.000 quilos d'aliments bàsics.

Les dades han estat recollides amb la informació dels Bancs dels Aliments de Girona, Tarragona i Lleida; dels delegats comarcals de Barcelona; de les banyeres d'aliments rebudes al magatzem de Barcelona i part dels que encara resten als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. La recollida continua en marxa fins l'hora de tancament dels establiments a on estan ubicats els punts de recollida, aquest vespre.

Els quatre Bancs valoren de formar molt positiva la campanya, en especial la mostra de solidaritat ciutadana, que un any més ha demostrat la sensibilitat col·lectiva davant el problema de la precarietat alimentària en el nostre entorn.

El bon transcurs de la campanya contrasta però amb el dol viscut al Banc dels Aliments de Barcelona per la pèrdua d'Isidoro Donate, voluntari estable al Departament de Logística, qui ens va deixar la vigília del Recapte a l'edat de 71 anys. Tot l'equip de voluntaris del Banc recordarà amb molta estima la seva dedicació i entusiasme envers l'Entitat.

El dilluns 4 de desembre s'iniciarà el repartiment d'aquests aliments que arribaran a les persones que els necessiten a través de la xarxa d'entitats d'ajuda social que col·laboren amb els Bancs.