Figueres inaugurarà aquest dissabte 2 de desembre el Mercat de Nadal ubicat a la Rambla, que enguany s'amplia de 22 a 28 casetes de fusta. L'acte començarà a les 18 h, amb l'actuació de l'Empordà Gospel Choir, seguit dels respectius parlaments, i prèviament, a les 17. 30 h es farà un taller d'ous de xocolata amb desitjos a dins.

El Mercat de Nadal d'enguany segueix apostant per una ambientació d'estil europeu i per un mix comercial que busca un vincle estret amb el producte estacional nadalenc (torrons, tions, pessebres, decoracions, avets...). En total hi haurà 17 expositors (alguns d'ells nous respecte l'edició anterior) repartits en 28 casetes de fusta que oferiran productes típics de Nadal i que es podran visitar des del divendres 1 de desembre fins al diumenge 24 de desembre, en horari d´11 a 14 h i de 16 a 20.30 h, exceptuant el dissabte 24, que obrirà d´11 a 13 h.

La decoració serà més viva i lluminosa que en l'edició anterior. Comptarà amb la combinació de boles gegants, garlandes, moqueta, i més il·luminació, i mantindrà l'espai que es va incorporar el 2016 amb bancs de fusta entre els expositors, on es podrà descansar i degustar els productes que es venen al mercat. A més, com a novetat, incorporarà un pessebre i una caseta de fusta solidària amb entitats de la ciutat que embolicaran regals i que també acollirà diversos tallers durant el cap de setmana.

El mercat s'acompanyarà amb una dotzena d'activitats a la Rambla, distribuïdes en els 23 dies que durarà el mercat, amb concerts de Nadal, exhibicions de dansa - algunes d´elles amb motiu de la Marató de TV3, una sessió fotogràfica, un mercat de brocanters, activitats i jocs infantils, tallers de tions, de coves de pessebre i de galetes, entre d'altres.