La Setmana Contra la Violència de Gènere ha començat a la comarca deixant una imatge de solidaritat aquest diumenge 19 de novembre a Roses, on s’ha celebrat la primera caminada contra la violència envers les dones, amb la participació de 441 persones en un acte promogut per alçar la veu i dir no als maltractaments. La iniciativa ha partit de la jove Lídia Marés, estudiant de 2n de Batxillerat a l’Institut Illa de Rodes de Roses, que el mateix diumenge no podia amagar l’emoció davant la resposta de tanta gent. “Això ha marcat un abans i un després en la meva trajectòria, ha estat increïble”. Els beneficis de la caminada han estat per a la Fundació SER.GI que impulsa un projecte d’habitatge per a dones supervivents. L’activitat ha permès recaptar 2.025,50 euros que s’han lliurat a la Fundació, a més de dues guardioles solidàries, i els diners obtinguts serviran per pagar el lloguer social d’un habitatge a una família durant un any sencer.

Les cues per inscriure’s a la caminada rosinca es van disparar el mateix diumenge, doblant-se la participació prevista pocs dies abans, fins a arribar als 441 inscrits. “Tot i això l’acte s’ha fet segons el previst. Ha estat emocionant veure totes aquestes persones caminant, implicades, contra aquesta xacra social”, destaca Marés, que ja pensa a donar continuïtat l’any que ve a la iniciativa: “la gent no deixava de felicitar-me, això no ho podem deixar perdre”. Marés va organitzar la caminada solidària com a complement de la part pràctica del seu treball de recerca, una investigació entorn de la violència de gènere, “com una manera d’actuar davant d’aquesta problemàtica, no ens podem quedar amb els braços plegats”, apuntava la jove rosinca.

Fins al 26 de novembre tindrà lloc, arreu la comarca, més accions com ara xerrades, tallers i altres activitats de sensibilització que tenen com a objectiu comú sensibilitzar la població i prevenir la violència cap a les dones que ja ha provocat aquest 2017 la mort de 44 dones i 8 menors, segons dades del Ministeri.