La plataforma Veïns de la Jonquera, que va començar a caminar el 25 de setembre i ja ha recollit unes 800 signatures de suport, es va constituir formalment divendres passat, rebent l´aval perquè els membres de la seva junta puguin fer més pressió davant de les administracions per reclamar més seguretat al poble, tot i que defensen la tasca que fan els efectius que hi ha desplegats actualment. Amb tot, la plataforma assegura que "la gent, a la Jonquera, està vivint un estrès total. La situació és molt alarmant".

"Cada vegada més estem veient que les forces de seguretat minven i en qualsevol hora del dia poden entrar a robar a casa teva", explica la presidenta de la plataforma, Cristina Boada, que compta amb el suport de Fitu Guillén (vicepresident), Luis Joaquin Martín de Puzuelo (secretari) i Carmen Núñez, María Dolores Fernández, María Velasco, Rosó Pardo, Núria Carreras i John W. Candelo. El fundador d´honor és Pau Isern, un veí a qui van robar a casa seva i va fer una crida de denúncia a través de les xarxes socials.

"Cada cap de setmana està passant alguna cosa i entre setmana, també. Podem parlar d'un robatori per valor de 20.000 euros, a casa d'una persona del poble", remarca Boada, la qual critica que la Policia Local ja no patrulla de nits. "Els delinqüents se senten més protegits, mentre que els ciutadans que complim amb la llei cada cop estem més insegurs", afegeix Boada. Aquest és el sentiment que té el poble, mentre que, segons la plataforma, des de l'Ajuntament, diuen que això és "una sensació". "Els números que se'ns han presentat no corresponen a la realitat i tenim els nostres dubtes", apunten els membres de l´entitat.