Els Mossos d'Esquadra han interposat aquest any més de 2.600 denúncies a conductors que parlaven o feien servir el mòbil mentre circulaven per carreteres gironines. Són un 7% més que al 2016 i, juntament amb l'ús inadequat del casc, no cordar-se el cinturó de seguretat o no portar sistemes de retenció infantil constitueixen el gruix d'infraccions que es denuncien a la demarcació. La directora del Servei Català de Trànsit (SCT) a Girona, Núria Gòmez, subratlla que cal posar fre a aquestes pràctiques, perquè incrementen la inseguretat viària. Fins aquest novembre, ja hi ha 27 persones -set de les quals, motoristes- que han perdut la vida a les carreteres gironines. Precisament, l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit (P(A)T) ha obert fa poc una delegació a Girona per lluitar contra la sinistralitat viària i oferir suport a les víctimes i als seus familiars.

Creixen les denúncies a comarques gironines per fer servir el telèfon mentre s'està davant el volant. Entre gener i finals d'octubre, els Mossos han posat fins a 2.608 denúncies a infractors que conduïen amb el mòbil a les mans. A tots, els han enxampat en vies interurbanes (és a dir, fora dels pobles i ciutats).

En comparació amb el mateix període de l'any passat, aquestes infraccions han arribat a créixer fins a un 7%. Durant els deu primer mesos del 2016, fer servir el mòbil mentre es conduïa va traduir-se en 2.444 denúncies.

La cap del SCT a Girona ha fet una crida a la responsabilitat dels conductors per posar-hi fre. "Són moltes denúncies i tots nosaltres segur que hem vist conductors que parlen per telèfon o bé teclegen mentre circulen o estan aturats en un semàfor", ha dit Núria Gómez. "Quan es condueix, el mòbil a la guantera", hi ha afegit.

Al costat de les denúncies relacionades amb el telèfon, la cap del SCT també n'ha destacat totes aquelles altres que fan referència a sistemes de seguretat. Aquest 2017, a les comarques gironines, els Mossos d'Esquadra han interposat 1.583 denúncies a conductors que no portaven el cinturó cordat o bé que duien menors al cotxe sense els sistemes de retenció infantils adequats. A més, la policia també ha sancionat 40 motoristes per no dur casc o bé portar-lo sense cordar.

Gómez ha insistit en la necessitat de posar fre a aquestes pràctiques, perquè a l'hora d'evitar accidents, la prevenció és essencial. De fet, no estar atents a la carretera -aquí, de nou, hi té a veure el mòbil- causa gairebé el 25% dels sinistres.

En paral·lel, la cap del SCT a Girona també ha insistit en què no s'agafi el volant després d'haver ingerit alcohol i que, sobretot, es respectin les normes de circulació (sobretot, la velocitat). Per exemplificar-ho, Gómez ha explicat que aquest 2017 a la demarcació els Mossos han posat 770 denúncies a conductors que han fet avançaments incorrectes.

1.192 víctimes

En el què portem d'any, fins a principis de novembre, s'han registrat 2.480 accidents a les comarques gironines que han deixat 1.192 ferits (tant lleus com greus). A més, aquest 2017 ja hi ha 27 persones que han perdut la vida en vies interurbanes, set dels quals eren motoristes.

La cap del SCT ha tornat a fer "un crit d'alerta", perquè s'ha incrementat la mortalitat entre el col·lectiu. Aquest any, de tots els sinistres viaris a carreteres interurbanes, n'hi ha hagut 316 amb motos implicades. A més de les set víctimes mortals, aquests accidents han deixat un balanç de 327 motoristes ferits.

Delegació a Girona

Precisament, per lluitar contra la sinistralitat viària i oferir suport a les víctimes i als seus familiars, l'Associació per a la Prevenció d'Accidents (P(A)T) ha obert una delegació a Girona. Aquesta és la tercera que l'entitat, amb presència a diferents punts de l'Estat, ha creat a Catalunya després de les de Barcelona i Tarragona.

La directora de P(A)T, la psicòloga Yolanda Doménech, ha assegurat que l'associació vol conscienciar "que la seguretat viària és responsabilitat tant individual com col·lectiva". "Creiem que no podem tolerar que avui dia encara s'assumeixi que la mobilitat mata; per tant, èticament és una obligació posar-hi remei", ha assegurat Domènech.

La directora ha recordat que molts dels voluntaris de P(A)T "són testimonis reals de l'impacte que els sinistres de trànsit provoquen". En la mateixa línia, el president de l'entitat a Girona, Pere-Joan Pujol, ha subratllat que els accidents són "devastadors" perquè al seu darrere deixen morts o seqüeles greus a les víctimes.

"La gran majoria dels sinistres de trànsit no són casuals ni fortuïts, sinó que són evitables perquè es deuen a l'alcohol, a les distraccions, a la velocitat o bé a conductes rectificables", ha dit Pujol. El president de P(A)T a Girona també ha posat de relleu que, tot i que en els darrers anys la xifra de morts a les carreteres hagi anat a la baixa, "no ens podem resignar, perquè encara que només n'hi hagi un, serà una devastació per a la seva família i amics".

Per últim, Pujol també ha lamentat que aquests darrers anys "hi ha hagut modificacions legals que afegeixen incertesa" i al seu entendre, "menystenen les víctimes de trànsit". En aquest sentit, ha criticat que les imprudències lleus al volant no es tradueixin en conductes penals quan provoquen víctimes. "Tots els jutges condueixen, però pocs d'ells han hagut de patir les conseqüències d'un sinistre de trànsit; i això no juga a favor de les víctimes, perquè es tendeix a empatitzar amb allò que es coneix", ha conclòs.