La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, subvenciona el projecte Paisatgístic i d'Enjardinament per a l'ús públic del passeig marítim d'Empuriabrava.

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, destina 916.659 euros a projectes de foment territorial del turisme de les comarques gironines. Aquests diners —obtinguts de la recaptació de l'impost sobre estades en establiments turístics (IEET)— serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d'altres. Des del 2014 —any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial— i fins el 2017, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d'euros.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. L'objectiu d'aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competivitat.

El Projecte d'Integració Paisatgística i Ordenació de l'Ús Públic del Passeig Martítim d'Empuriabrava és un projecte que ha estat elaborat i redactat per un equip del departament d'urbanisme juntament amb les propostes que els ciutadans del municipi varen presentar mitjançant un procés participatiu. Un projecte dirigit a millorar l'accessibilitat dels recursos turístics, potenciant la connexió del terme municipal amb la desembocadura de la Muga, adaptar els serveis i millora d'accessibilitat tal com lavabos públics i passeres per persones amb discapacitats físiques, maximitzar l'experiència del visitant i posar en valor el patrimoni natural i cultural del paratge, promovent activitats i intentar alleugerir la pressió turística contribuint a la desestacionalització i modernització de les infraestructures.

La tercera fase del projecte, presenta promoure la preservació del paisatge de la zona i la biodiversitat a partir de l'enjardinament corresponent a tot el passeig. El pressupost d'execució total del procés d'enjardiment suposa un cost de 1.861.196,31€. L'Ajuntament de Castelló d'Empúries presentà en el seu moment una sol·licitud de subvenció a la Generalitat de Catalunya, la qual dins les subvencions dels projectes de Foment Territorial, ha concedit una subvenció de 350.000 euros destinats a afavorir projectes de millora d'iniciatives turístiques.