La doctora Guadalupe Jiménez, biòloga, experta en salut i nutrició i membre del departament científic de Santiveri, ha despertat l'interès d'un públic nombrós en la seva conferència dedicada a la salut de la dona del segle XXI.

Organitzada per la XEC Empordà (Xarxa d'Emprenedores Competents) i l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, al Centre Espai K de Figueres, la ponent va dividir la seva intervenció en tres punts claus.

Per una banda, va parlar sobre l'evolució de la salut i l'esperança de vida de les dones; va continuar amb el mercat laboral i amb la presència de tòxics per a la salut tant exters com interns, i finalment es va referir a les vitamines o els suplements, "tan necessaris per mantenir el cos en forma i potenciar el seu rendiment", va concloure.

La doctora Guadalupe Jiménez va donar una sèrie de recomanacions als assistents a la conferència, incidint en què cal tenir cura de la salut. Són aquestes: una alimentació equilibrada, neutralitzar els tòxics amb antioxidants, reforçar les defenses, potenciar els vincles emocionals amb la família i els amics, fer exercici físic i dedicar temps a conèixer el teu cos i a tu mateix amb reflexió, meditació i moments de pau.

La xerrada de la doctora Guadalupe Jiménez s'emmarca en el programa de Tocs Empresarials que promou l'Associació XEC Empordà, amb uns eixos objectius: compartir coneixement, aportar idees, dinamitzar i actualitzar el sector econòmic de la zona, visualitzar i conèixer de primera mà projectes d'emprenedoria d'èxit a la comarca, intentar difondre les competències transversals i l'empoderament general dels empordanesos i empordaneses.