associació Bienestar Empuria, que disposa de 360 membres, s´ha erigit com una de les entitats del municipi amb més capacitat per a promoure accions per dinamitzar socialment la marina d´Empuriabrava. "La nostra aposta és per la multiculturalitat", assegura Joaquim Margarit, nascut a Gelida (Alt Penedès) i que va arribar a Empuriabrava un 23 de juny del 2006. Després d´impulsar la Comissió de Festes d´Empuriabrava, ara farà un any, Margarit ha buscat, a través de Bienestar Empuria, l´organització d´altres activitats. La darrera s´anomena Singing the Christmas, una mostra de cançons nadalenques d´arreu del món. "Agafarem uns grups de gent de diferents països i cantaran nadales per diversos punts d´Empuriabrava, passaran el barret i el que es recapti anirà a la campanya Cap nen sense joguines", explica Margarit.

També es pretén complementar aquesta mostra de la capacitat musical amb un assortiment gastronòmic: "Volem portar galetes típiques de Nadal de cada país, ja que tots els països del nord d´Europa tenen les seves galetes pròpies", indica Margarit.

La intenció, també, és descobrir talents amagats en el si de la Marina residencial de Castelló d´Empúries. "M´hi jugaria uns quants pèsols que, aquí a Empuriabrava, hi trobaríem 250 persones que toquen l´acordió i 200 més que toquen el violí, perquè als països de l´Europa de l´Est és obligatòria la música a les escoles i aquells són instruments molt propis d´allà; si els busquéssim, els trobaríem, ja que al nostre entorn hi ha moltes persones originàries d´aquella zona del món", argumenta Margarit.

En vista a l´any vinent, l´objectiu que té Margarit és fer venir la figura de Sant Nicolau, el dia 6 de desembre, com ja es fa a molts països d´Europa. "Es tractaria de fer un concurs d´aparadors amb decoració de Nadal i que Sant Nicolau es passegés en segway per Empuriabrava", anuncia Joaquim Margarit.