El ple de l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat el pla d'usos de platges per a la propera temporada d'estiu, en què una de les novetats es la petició a Costes de poder ampliar l'espai en què es permet l'accés de gossos a la platja del Rec del Molí.

La passada temporada ja s'havia demanat poder ocupar els mes de 2.000 metres quadrats que hi ha entre la passera d'accés a la platja i el rec, però Costes només va autoritzar l'ocupació de 610 metres quadrats. Vista l'experiència d'aquest estiu, en què hi ha hagut molts usuaris en aquest espai i se n'ha fet una valoració molt positiva, l'Ajuntament de l'Escala sol·licita que s'autoritzi l'ampliació, argumentant també que és la manera més efectiva de mantenir dos espais diferenciats, a banda i banda de la passera d'accés.

També s'ha decidit fer una prova pilot per tal de minimitzar l'impacte del fondeig sobre la praderia de posidònia a la zona del Cargol. En aquest sentit, està previst posar una dotzena de boies per facilitar l'amarrament a la banda oest del Cargol.

Una altra novetat és que s'hauran de licitar de nou les guinguetes de platja i que, seguint les limitacions establertes per servei de Costes, a la platja del Moll Grec només se'n licitarà una.