L'Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria per a l'adjudicació de 26 parcel·les d'horts urbans al carrer Closa Rasa, situades entre el barri de Marca de l'Ham i Vilatenim. Les llicències s'atorgaran per un termini de 4 anys, i hi ha 4 parcel·les reservades per a entitats sense ànim de lucre, 8 per persones majors de 60 anys i 14 per a persones en situació d'atur. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 4 de desembre.

Els col·lectius que poden participar en aquesta convocatòria són tres: entitats sense ànim de lucre inscrites al registre d'entitats de Figueres (en aquest cas, és necessari que entre les finalitats de l'entitat hi figurin les de naturalesa pedagògica, terapèutica o d'inserció social i caldrà presentar un projecte de gestió per a promocionar el treball a l'hort; persones de 60 anys o més (no caldrà que aportin cap documentació); i persones en situació d'atur, que estiguin inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació (no s'haurà d'aportar cap documentació, l'Ajuntament ho comprovarà directament al SOC).

Tota la informació sobre la convocatòria i el model de sol·licitud estan disponibles aquí. Per a dubtes o consultes, poden contactar amb l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres a través del telèfon 972 032 322 o el correu electrònic: mediambient@figueres.org, o bé adreçar-se a l'Avgda. Salvador Dalí, 107 (1a planta).

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, destaca que es tracta d'una iniciativa "més que satisfactòria", i afirma que des del govern són conscients que és necessària la creació de més horts urbans a la ciutat. De fet, en les trobades que s'han fet els darrers dies en relació als pressupostos participats, és una petició que han recollit per part de veïns d'algunes zones de Figueres. El regidor també avança que s'està treballant sobre la idea de crear horts ecològics en col·laboració amb les escoles.