El nou projecte educatiu Figueres, English Corner Institut consisteix en la incorporació de la figura de l'auxiliar de conversa a les aules de 4t d'ESO dels centres públics figuerencs: Cendrassos, Olivar Gran, Alexandre Deulofeu, Narcís Monturiol i Ramon Muntaner. L'Ajuntament de Figueres ha donat suport a aquesta iniciativa col·laborativa, que es coordina des del Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE).

Les caps de departament d'anglès dels cinc instituts s'han reunit amb els representants del SEAE i amb la tècnica de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, Anna Cortada, per acabar d'ultimar la posada en marxa d'aquest projecte, que es posa en marxa amb la intenció d'apropar l'equitat i la igualtat d'oportunitats entre l'alumnat pel que fa a l'impuls de les llengües estrangeres.

"El projecte neix de les necessitats vivenciades als centres i dels baixos resultats obtinguts en les proves de competències bàsiques de 4t d'ESO pel que fa a l'àrea de llengua anglesa portades a terme pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya", exposen els impulsors de Figueres, English Corner Institut, que s'han fixat l'objectiu d'ajudar l'alumnat a assolir el nivell B2 d'anglès en finalitzar l'etapa, tal com assenyala el Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment (CEFRL).

Les professores d'anglès dels instituts públics figuerencs valoren molt positivament la proposta, com "una actuació paral·lela a la resta d'accions que ja realitzen els centres".

LES CLAUS

LES CLAUS

Auxiliars de conversa Són professionals de la docència natius que, coordinats pels departaments d'anglès de cada institut, es desplaçaran a cada centre per ajudar a reforçar, principalment, les habilitats orals en anglès de l'alumnat de 4t d'ESO.

Professorat L'equip de treball que coordina els auxiliars de conversa, amb el suport del SEAE i de l'Ajuntament, està representat, en la imatge que il·lustra aquesta notícia, per les professores Fanny Jacquot (Olivar Gran), Anna Morillas i Marisa Pérez (Alexandre Deulofeu), Glòria Ribas (Cendrassos), Lídia Schibi (Ramon Muntaner) i Judith Molas i Gemma Martínez (Narcís Monturiol).

Tècnics Acompanyen les professores, a la imatge, Josep M. Godoy, Melany Córdoba i Josep M. Mora (SEAE) i Anna Cortada (Ajuntament de Figueres).