Els ports de Palamós i Roses han tancat la temporada de creuers amb 46 escales i més de 45.000 passatgers. En concret, Palamós ha assolit la seva millor xifra amb 42 parades i hi ha batut rècords amb 42.800 passatgers mentre a Roses, s'hi han realitzat quatre escales i s'hi han desplaçat 2.400 usuaris. L'impacte econòmic de l'activitat ha estat de 3,6 milions d'euros, 3,4 dels quals se centren en el port del Baix Empordà. Els resultats indiquen, segons Ports de la Generalitat, unes dades "excel·lents" que consoliden "el lideratge de Palamós" i reforcen "el paper de la destinació Costa Brava". El vaixell Azamara Quest ha servit per cloure la temporada aquest dijous amb 645 passatgers nord-americans i britànics a bord.

Palamós ha tancat avui una temporada històrica amb 42 escales i 42.800 passatgers. Dues xifres rècord perquè, si es comparen amb l'any passat, el port ha rebut deu escales i 18.000 passatgers més. L'afluència ha suposat un impacte econòmic de 3,4 MEUR i confirmen el "lideratge" de la infraestructura en el seu paper dinamitzador del turisme a les comarques gironines.

La temporada d'enguany es va iniciar el passat 27 d'abril i s'ha clos aquest dijous amb el vaixell Azamara Quest, que hi ha arribat a la una del migdia procedent del port italià d'Ajacció i que preveu salpar pels volts de les onze de la nit cap al de Barcelona. El creuer porta a port 645 passatgers, la majoria nord-americans i britànics. L'embarcació té una eslora de 180 metres.

Durant aquests mesos, un 55% de les companyies que han visitat les instal·lacions eren de luxe mentre que un 45% ostentaven una categoria estàndard. Comparativament, els creuers de luxe han baixat un 11% respecte de l'any passat. Per contra, han augmentat un 11% les estàndard. A més, ha rebut vuit escales inaugurals. Entre elles, la dels vaixells Albatros, Aidaaura, Island Sky, Oriana, Seabourn Encore, Seven Seas Voyager, Sirena i Star Breeze que han visitat per primer cop el port i la destinació.

Pel què fa a les nacionalitats, un 50% dels turistes han estat britànics, un 21% alemanys, un 16% nord-americans, un 3% canadencs, un 2% australians, un 1% irlandesos i un 7% de diverses nacionalitats. Des de Ports de la Generalitat, destaquen també la incorporació del mercat alemany amb la companyia Aida Cruises.

Una temporada més curta a Roses

A Roses, on la temporada s'allarga de l'abril al juliol, s'hi ha registrat quatre escales i 2.400 passatgers. Comparativament ha rebut una escala menys i ha doblat amb escreix el miler de passatgers de la temporada passada. L´impacte econòmic d´aquests creuers ha suposat 200.000 euros en el territori.

Les instal·lacions, a més, han rebut dues escales inaugurals: la del creuer de luxe Seabourn Odyssey i l'estàndard Tui Discovery que ha suposat la incorporació de creuers de major capacitat al port rosinc i que hi ha portat un perfil de turista britànic. A més, s'ha fidelitzat la companyia de luxe Seadream Yach Club, amb el creuer Seadream I, que ha repetit per segon any consecutiu.