Després de tres anys de reclamacions, des de l'Ajuntament de Sant Pere, s'ha aconseguit que el Servei de Costes de l'Estat a Girona es faci càrrec de coordinar treballs de recuperació de la part de platja on hi havia la piscifactoria de criança i engreix de llobarros.

Una vegada va deixar de funcionar aquesta instal·lació, a causa de la fallida econòmica de la propietat Base Viva, l'any 2014, l'Ajuntament santperenc ha anat reclamant de manera insistent i davant de les diferents administracions amb competències en aquest àmbit.

L'alcalde de Sant Pere, Agustí Badosa, afirma que la necessitat prioritària se centrava especialment en el desmantellament de la part que afecta la sorra i l'aigua, ja que es genera un perill per als banyistes i els usuaris de la platja.

“Finalment, amb el Servei de Costes de l'Estat a Girona, com a administració competent en l'àmbit de l'ocupació de la zona marítima i terrestre, hem pogut que es coordinin els treballs d'enretirar els cubs de formigó, desmantellar els emissaris i tots aquells serveis que estaven instal·lats en aquesta franja de sorra i aigua”, ha informat l'alcalde, el qual assegura que “la recuperació d'aquest espai representarà una millora ambiental significativa”.

L'alcalde també ha volgut recordar que, en aquesta platja, Infraestructures.cat de la Generalitat de Catalunya hauria de començar en els pròxims mesos una actuació important de regeneració dunar.

Centre nàutic i pàrquing

I, en aquest mateix sentit, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador té la intenció d'arribar a un acord amb l'administrador judicial, a causa de la posició de creditor preferent, per absorbir els ter­renys afectats i convertir-los en un centre nàutic i pàrquing dissuasiu.

Segons Agustí Badosa, a causa de la catalogació de platges naturals, el nou espai serà compatible amb l'entorn natural i a la vegada amb possibilitat de convertir-ho en centre esportiu de referència. Aquests dos aspectes s'estan gestionant, entre altres organismes, amb la Federació Catalana de Vela i amb el Departament de Ter­ritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La piscifactoria de criança i engreix de llobarros va iniciar les seves activitats fa més de dues dècades, el 1996.