El II Science Needs You! (SNY!), que organitza l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, omple, aquesta setmana, de ciència, art i cultura Figueres i també Albanyà.

L'exposició de microfotografies de Rubén Duro "Viatge a l'Invisible" decora, des d'aquest dimarts, 24 d'octubre, la Casa Empordà de Figueres. Durant la inauguració, l'autor de les imatges, biòleg i fotògraf, ha mantingut un diàleg amb la doctora en Filosofia Laura Benítez, sobre les implicacions estètiques i ètiques de la biotecnologia. En el decurs d'aquest diàleg s'han projectat dos curtmetratges de BioArt.

Aquest dijous, dia 26, a les 20.00 hores, al Museu de la Tècnica de l'Empordà es presentarà el llibre: "Amb l'aigua al coll", del biòleg i peridista Dani Arbós. Aquest acte està organitzat per Llibres Low Cost i comptarà amb la presència de la famacèutica figuerenca Núria Cullell com a presentadora.

Finalment, dissabte, dia 28 d'octubre, es desenvoluparà la Jornada complerta de Science Needs You! (des de les 9.30h fins a les 23.00 h), que tractarà sobre "Les fronteres de la Biomedicina". Al matí, amb xerrades dels investigadors Anna Veiga; Bonaventura Clotet i Ramon Brugada, totes elles amb activitats participatives adreçades al públic a partir de 15 anys. La tarda començarà amb la xerrada titulada "El somni matemàtic", impartida pel matemàtic Mircea Sofonea, de la Universitat de Perpinyà, que tractarà sobre les aplicacions pràctiques de la matemàtica a la biotecnologia.

Tot seguit, es farà l'estrena del muntatge artístic titulat "Ballarins Minimals". En aquest cas, la companyia Agitart de dansa contemporània interactuarà amb imatges en moviment de microorganismes captades pel fotògraf i artista Rubén Duro. Aquesta part artística, estarà amenitzada per la música interpretada en directe pels violoncel·listes empordanesos Edgard Casellas i Ester Puig.

L'apartat nocturn es farà a Albanyà, a l'Observatori Astronòmic, i començarà amb una xerrada anomenada "Vida a altres planetes?" i acabarà amb una observació al mateix observatori, dirigida pels seus directors Joan Carles Casado i Pere Guerra, amb la col·laboració de Pere Horts, president de l'Associació Astronòmica de Figueres.