L'Ajuntament de Peralada va celebrar diumenge la Mostra de Gastronomia Empordanesa al Centre Social. A l´esdeveniment hi van participar una quarantena de cuiners, que van aportar als concursos les receptes de plats i postres cuinats. Els dos concursos més importants estan adreçats a cuiners no professionals.

Josep Golobardes Alsina va obtenir el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de pollastre de Festa Major amb figues. Pel que fa l´apartat de postres el guardó va ser per a Dolors Callís Gumbau que va elaborar un Púding de pera.

Els accèssits d´aquesta 26a edició també foren molt disputats donat l´alt nivell gastronòmic. En l´apartat de platillos el guardó va ser Idèlia Mesas Bastidas que va cuinar un Platillo de cananes amb ceba i, en l´apartat de postres Roser Oliveras Punset amb el seu Pastís de nous.

Per segon any consecutiu els xefs més petits de la casa també van ser protagonistes de la Mostra, participant en la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta segona edició foren Blai Cervera Cortada amb el postres Pastís de xocolata amb melmelada de figues i Xènia Brugat Sánchez que va elaborar el Pastís de xocolata 'el més fàcil del món'.

El jurat d´enguany estava integrat per cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi. L'integraven: el Sr. Jaume Subirós del Motel Empordà; el Sr. Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada; el Sr. Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium; la Sra. Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni; el Sr. Bernat González de Collverd; i el Sr. Joaquim Darnés de L´Obrador d´en Quimo i de la Pastisseria Iris.