Figueres inicia avui, 16 d'octubre, una campanya de gratuïtat del bus urbà, que finalitzarà el 31 de desembre, amb l'objectiu de fomentar l'ús del servei, apropar el transport públic a la ciutadania, fidelitzar els usuaris, i cercar-ne de nous. La iniciativa s'ha impulsat a proposta del Grup Municipal de Ciutadans.

Els usuaris que desitgin la targeta de gartuïtat només hauran d'omplir un formulari a l'oficina mòbil situada a la plaça Ernest Vila durant la campanya. Permetrà fer ús de les 4 línies de bus operatives al centre de Figueres i que connecten Vilatenim, la zona sud i nod amb el centre.

Es tracta d'una campanya divulgativa per donar a conèixer el servei i potenciar-lo, de manera que es repartiran fulletons en mà i a bústies, i es publicitarà en les pantalles LED exteriors, panells i mitjans de comunicació. La campanya també busca recollir les impressions dels usuaris per tenir-les en compte a l'hora de redissenyar i redistribuir les línies de bus.

El transport públic urbà de Figueres, que s'ofereix a través de l'empresa municipal Fisersa des de l'any 1998, té una mitjana de 470.000 usuaris anuals. El cost anual del servei és d'1.123.000 euros.

Actualment, la ciutat compta amb 4 línies de bus, i una flota de 8 busos, que circulen amb una freqüència mitjana de 30 minuts, amb un preu de bitllet senzill d'1.30 €.

Els portaveu del grup municipal de Ciutadans, Héctor Amelló, ha explicat en roda de premsa l'objectiu de la campanya: "Volem fidelitzar l'usuari de tota la vida, buscar nous usuaris i tenir el seu feedback perquè ens diguin com millorar el servei. Un dels problemes que tenim a Figueres és la mobilitat perquè manquen places d'aparcament, hi ha carrers amb alta densitat de trànsit. Sabem que la campanya no solucionarà aquest problema però és un granet de sorra, i animem als veïns que s'apropin a conèixer el servei".