El Departament d´Ensenyament i els Ajuntaments de Castelló d´Empúries, Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià seran corresponsables del Pla educatiu d´entorn. Aquest matí s'ha oficiat, al mateix consistori castelloní, la signatura del conveni de col·laboració entre l´administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d´Ensenyament i aquests ajuntaments.

L´objecte d´aquest conveni és establir els termes de col·laboració entre les administracions per contribuir, a través del Pla educatiu d´entorn, al foment de la llengua catalana i a la millora de l´èxit educatiu per a tot l´alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral. Així mateix, es vol afavorir la convivència, la cohesió social i la creació i/o manteniment d´una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

El passat curs escolar 2016-17 va fer 10 anys que es va crear el Pla Educatiu d´Entorn a Castelló d´Empúries. Aquest nou curs s´hi afegeixen per primera vegada els municipis de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià.

Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de donar resposta, d´una forma integrada i comunitària, a les necessitats educatives dels infants i joves del municipi, coordinant i dinamitzant l´acció educativa més enllà de l´àmbit escolar.

Des del PEE de Castelló d´Empúries s´han dut a terme diferents accions adreçades a l´alumnat i a la comunitat educativa en general, però sempre amb una especial atenció als sectors socials més desafavorits.

Aquest pla, ha anat creixent i adaptant-se a unes necessitats molt concretes del nostre municipi, per aquest motiu el curs passat es va portar a terme un treball de diagnosi per tal de replantejar les actuacions partint de la nova realitat, que ha canviat des dels seus inicis.

Aquest treball es va fer a través d´enquestes a entitats, centres educatius, alumnat, famílies i diferents departaments de l´ajuntament, ja que parlem d´un projecte transversal on hi col·laboren i participen els diferents agents educatius.

Enguany des de l´equip tècnic del PEE es vol prioritzar el foment de la participació dels diferents agents esmentats (entitats, centres, famílies, alumnat, etc.) en l´elaboració del projecte d´actuacions, el qual es té previst aprovar en la propera Comissió representativa-institucional del proper 26 d´octubre. Aquest mateix dia tindrà lloc també un acte obert a tothom d´inauguració del curs escolar amb una conferencia.