Grup Miquel, amb seu a Vilamalla, no s'ha plantejat marxar de Catalunya canviant la seva seu social però està analitzant l'evolució política "dia a dia". Des de l'empresa gironina reconeixen que estan treballant amb el Consell d'Administració i "establint possibles accions" però insisteixen que, de moment, no hi ha res decidit. El grup empresarial, propietat del gegant asiàtic Bright Food des del 2015, recorda també que compta amb sis seus regionals repartides per diversos punts d'Espanya que, "si calgués", podrien "funcionar com a companyia independent". La companyia, líder en la distribució alimentària a l'estat espanyol, va tancar l'exercici de 2016 amb una facturació de 1.053 MEUR i compta amb una plantilla de 2.300 treballadors.

La situació política ha propiciat que en les darreres hores diverses entitats bancàries i grans empreses hagin anunciat que traslladen la seva seu social fora de Catalunya. Entre elles, Banc Sabadell, Banco Mediolanum o la tèxtil Dogi.

A Girona, l'empresa líder en el sector de distribució alimentària Grup Miquel assegura que, per ara, no tenen res decidit tot i que admet que estan "analitzant la situació".

De fet, l'empresa ha explicat que des de la setmana passada estan treballant amb el Consell d'Administració "valorant i establint les accions davant de possibles canvis polítics". Insisteixen, però, que no adoptaran mesures fins que "coneguem com evoluciona la situació i els escenaris".

En aquest sentit, el grup recorda que, tot i que la central es troba a Vilamalla, compten amb sis seus regionals repartides per diferents punts d'Espanya (Andalusia, les Canàries, Madrid, València i dues a Catalunya) que podrien funcionar com a companyies "independents", en cas que fos necessari.

Propietat del gegant xinès Bright Food

La històrica companyia és propietat del conglomerat xinès Bright Food des de fa dos anys. L'any passat va tancar l'exercici amb una facturació de1.053 MEUR i compta amb una plantilla de 2.300 treballadors. Aquest estiu, a més, va anunciar que l'any que ve inaugurarà una nova plataforma logística a Madrid, que crearà més de 100 nous llocs de treball.

Afectacions a les comarques gironines

L'ACN ha intentat contactar amb altres grans empreses de la demarcació per conèixer les seves intencions, però fins al moment no ha estat possible. En el cas de l'empresa Noel de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) han respost que, ara per ara, no tenen previst fer "cap comentari al respecte". La companyia va tancar el 2016 amb una facturació de 225 MEUR i té una plantilla de més de 1.000 treballadors. Compta amb deu plantes productives.