Concentració històrica a Figueres. Vuit mil persones, segons la Guardia Urbana, han participat aquest matí per protestar contra les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia espanyola l'1 d'octubre, coincidint amb l'aturada general. Es tractaria de la concentració més important de la història de la ciutat i ha aconseguit a més, que la majoria de comerços i empreses tanquin. Només es mantenen oberts serveis bàsics en algunes institucions i a l´Hospital Comarcal. Un fet que no havien aconseguit d'altres convocatòries com vagues generals.

8.000 persones es manifesten al centre de Figueres

8.000 persones es manifesten al centre de Figueres

A les 12 del migdia, a la Rambla ha començat la manifestació que ha recorregut el centre de la ciutat i s´ha aturat, entre d´altres, davant d´Hisenda i de la Caserna de la Guardia Civil. Allà, mentre passaven els manifestants cridaven "Hem votat", "Fora forces d´ocupació" i cantaven la tornada de la cançò de la Trinca, Festa Major, "Passiu be i moltes gràcies". També reclamaven que l´edifici es convertís en la propera biblioteca de la ciutat.

A les sis de la tarda s´ha previst una concentració de tractors a la Rambla de Figueres

A Barcelona, centenars de persones s'han aplegat davant de les comissaries de la policia espanyola de Via Laietana i de la Verneda. També s'ha vist una massiva mobilització al carrer Aragó i al passeig Sant Joan, procedent en part de l'escola Ramon Llull, i en direcció a la plaça Universitat, on també hi milers de persones procedents d'altres punts de la ciutat. A més, hi ha convocada una concentració davant la delegació del govern espanyol. També s'han vist concentracions a Reus, Tarragona, Lleida a Igualada, Granollers, Girona, Tarragona, entre moltes altres.

Mobilització popular a la Rambla de Figueres per donar suport a l'aturada general

Mobilització popular a la Rambla de Figueres per donar suport a l'aturada general