La concentració convocada per les agrupacions municipalistes, aquest dilluns al migdia, a les places de Catalunya, ha tingut un desenllaç inesperat a l'Ajuntament de Figueres. Davant d'una plaça plena a vessar, els assistents han començat a cridar "fora, fora, fora la bandera espanyola", moment en què dos joves han sortit al balcó de la casa consistorial per arriar-la deixant en el seu lloc les banderes d'Europa, de Catalunya i de Figueres. L'alcaldessa, Marta Felip, ha llegit a peu de carrer el manifest que reivindica l'ajut de la Unió Europea. També han parlat les regidores de l'oposició Agnès Lladó (ERC) i Natàlia Sanchez (CUP) per agrair la feina dels voluntaris de l'1-O i convocar l'aturada general prevista per aquest dimarts.

En un comunicat, Felip diu que "no comparteix la manera com s'ha despenjat la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament, no pel fons, sinó per la forma. Volem llibertat no llibertinatge".

Figueres despenja la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament

Figueres despenja la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament

A part de la bandera, els grans protagonistes de la trobada han estat els Bombers, que han estat aclamats per la gent quan han arribat a la plaça de l'Ajuntament. Aplaudiments, abraçades i encaixades de mans a dojo en un migdia de marcat caràcter festiu.