Un regidor de l'equip de govern de Portbou, Sergi Aranda (PDeCAT) ha denunciat que l'alcalde Josep Lluís Salas ha canviat el pany de la sala Walter Benjamin, col·legi electoral del referèndum. En una carta oberta penjada a les xarxes socials, Aranda acusa l'alcalde de "creuar la línia" i "apostar pel feixisme". "Avui has fet un Portbou més fosc i més gris", lamenta el regidor que assegura que Salas ha pres la decisió de forma "unilateral" i ha actuat amb "nocturnitat i traïdoria". Segons detalla, el govern municipal havia decidit per majoria cedir l'espai, tot i saber que l'alcalde no ho veia amb bons ulls. Ara, estan buscant una alternativa per assegurar que els portbouencs puguin votar l'1-O. "Portbou no es mereix això, fes-nos un favor a tots i dimiteix", tanca la carta el regidor.

Aranda assegura que va decidir unir-se a la llista de CiU encapçalada per Salas perquè l'ara alcalde va assegurar que després de sis mesos abandonaria el càrrec per deixar pas a les noves generacions, cosa que no ha passat. "No mantens les promeses", li retreu.

"No tracta sobre si ets o no independentistes, que ja sabem que no, tracta sobre si ets o no demòcrata i defenses aquesta democràcia i el dret a vot per damunt de tu mateix", critica el regidor.