Ha estat una de les fotos virals de la setmana. La imatge d´un grup de sis noies, tres d´elles amb l´estelada i tres amb la bandera espanyola a l´espatlla al Monturiol de Figueres camí de la manifestació d´estudiants d´aquest dijous, ha estat compartida fins aquest dissabte més de 28.000 vegades a Facebook i 6.000 a Twiter. Moltes d´aquestes persones han considerat que es tractava del millor exemple de "normalitat i convivència" que és viu, majoritàriament, a Catalunya, en contra de la visió que s´està donant a través de molts mitjans tradicionals i les mateixes xarxes.

Qui la va penjar és el figuerenc Carles C. Cotta. Com ha explicat a través de les seves xarxes socials, li va passar un conegut per WhattsApp que ha volgut quedat a l´anonimat. La imatge va acompanyada del comentari "Vist a #Figueres. Estudiants del SÍ i del NO manifestant-se junts i pacíficament. Una imatge brutal".

A les primeres hores, molts usuaris deien que es tractava d´un muntatge. Per desmentir-ho, d´altres usuaris com @ForatdelaRambla, van penjar una altra foto de Dani Capel amb les mateixes noies en un altre carrer de Figueres:

Moltes personalitats varen destacar, a través de les mateixes xarxes, la imatge de "normalitat" i de "convicència! que representava aquesta fotografia, que també ha aconseguit l'atenció de mitjans d´arreu.

Les protagonistes estudien en un centre de Figueres. Es diuen Karen, Sandra, Joanna, Cristina, Carol, Alex, Anna, Júlia, Marina, Sara, Aína i Emma.