El proper 6 d'octubre, el Teatre Municipal de Roses acollirà a les 20 h una xerrada informativa programada pel Pla Educatiu d'Entorn 2017, adreçada a pares i mares, on es parlarà sobre l'ús de les xarxes socials. L'acte comptarà amb la participació del caporal responsable de relacions amb la comunitat de Mossos d'Esquadra de Roses, així com el psicòleg Narcís Heras, membre de l'associació catalana especialista en drogodependències i altres addicions (ACEDA).

Aspectes com les xarxes en el món actual, qüestions relacionades amb la imatge, les conductes inapropiades, el dret a la privacitat, la creació de perfils, xarxes i addicions, perfils de risc i edat d'inici, etc, donaran les pautes i consells necessaris perquè les famílies disposin de la informació per fer un bon seguiment sobre l'ús de les xarxes socials per part dels seus fills.

Després de la ponència per part dels especialistes, tindrà lloc la representació de l'obra de teatre de la companyia de teatre social Teatracció «Enxarxats», i que també veuran els alumnes de 1r i 2n d'ESO de Roses al llarg dels dies 5 i 6 d'octubre. Finalment, l'acte es tancarà amb un torn obert de paraula, on els assistents podran preguntar tot allò que desitgin als especialistes.

Els mateixos professionals que conduiran la xerrada, participen també cada any -en el marc del Catàleg d'Activitats Educatives que anualment elabora l'Ajuntament per a les escoles i instituts-, en diferents xerrades complementàries adreçades a infants i joves de 6è, ESO, batxillerat i cicles formatius.

El Pla Educatiu d'Entorn és un instrument del Departament d'Ensenyament de la Generalitat que té com a finalitat donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels municipis. Funciona com una proposta de cooperació entre el propi Departament, l'Ajuntament de Roses i les entitats municipals, i té per objectiu aconseguir l'èxit de tot l'alumnat, contribuint al mateix temps a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana.