L'Ajuntament de Figueres ha reforçat aquest mes de setembre el servei de neteja per buidar els 3.500 embornals de la ciutat amb la incorporació de 2 treballadors més a jornada completa, que se centra principalment en les zones inundables de la ciutat. També s'ha iniciat la neteja dels recs i rieres de la trama urbana de la ciutat, que es desbrossaran i es buidaran durant aquest mes.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, remarca que el servei de neteja d'embornals es reforça a la tardor, època en què cauen les fulles dels arbres, per tal de mantenir-ho net en cas que hi hagi pluges sobtades, en zones més inundables com la zona del carrer Nou, la plaça Triangular, la part de dalt de tot de l'Hospital, i la zona de l'Estació.

El regidor destaca que la neteja d'embornals es complementa amb la neteja de recs i rieres com la Galligans, que ja es neteja dos cops l'any, i afegeix: "Actualment, tenim un Pla Director de Recs i rieres aprovat el 2015, que contempla 3 anys d'acondicionament de rieres de la trama urbana consolidada de la ciutat, i 2 anys més de manteniment, amb un pressupost de 240.000 euros. Ja vam iniciar-ho l'any passat i aquesta tardor ho continuarem fent. Començarem pels recs de la zona alta del castell, seguirem pels recs de la zona de La Salle, també farem les zones baixes del cementiri de Vilatenim, posarem tubs perquè desemboquin a la riera, i la zona del parc de la Eco i també rec del Malpas".