L’Ajuntament de Palau-saverdera ha arribat a un acord amb la família d’Isidre Macau (1882-1946) i amb el Museu Arqueològic de Catalunya perquè tota la col·lecció d’aquest eminent mestre i naturalista palauenc s’exposi permanentment a la Casa de la Vila.

A la primera planta de l’Ajuntament estarà exposat tot el material arqueològic que Isidre Macau va trobar a prop dels dòlmens de la muntanya de Palau-saverdera i d’altres localitats, juntament amb altres peces de les seves col·leccions de minerals, de mol·luscs i de fòssils.

Tot aquest material havia estat exposat a la sala Macau del Museu Arqueològic de Girona des de 1985 fins al 2011, quan després d’una redistribució dels espais d’exposició, va quedar guardat al magatzem.

La voluntat de l’equip de govern és que l’exposició estigui oberta als alumnes de l’escola de Palau i de les escoles dels pobles veïns. El fet d’haver triat l’Ajuntament com a emplaçament d’aquesta exposició facilita la custòdia i la seguretat de la col·lecció, a la vegada que la fa fàcilment visitable per a qualsevol interessat.

La sala d’exposicions Isidre Macau té un cost de 7.514,10€, dels quals, 5.021,50€ corresponen al mobiliari i 2.492,6€ al disseny i confecció del material explicatiu. El finançament d’aquesta actuació l’assumeix l’Ajuntament amb fons propis i la Diputació de Girona, que ha concedit una subvenció de 2.000€.