Adif ha iniciat aquest dilluns, 25 de setembre, una nova fase del projecte de modernització d'un pont metàl·lic situat a Colera, en la línia d'ample convencional Barcelona-Girona-Portbou.

Aquesta actuació, que suposa una inversió de gairebé dos milions d'euros (IVA inclòs), té per objectiu garantir l'òptim estat d'aquesta infraestructura, per assegurar majors nivells de seguretat i fiabilitat, augmentant també la seva durabilitat i reduint la probabilitat d'incidències que puguin afectar l'explotació del servei.

A més, un cop estigui finalitzada l'obra completament, s'eliminarà la limitació temporal de velocitat existent en aquest punt, amb el consegüent benefici per a les circulacions de viatgers i mercaderies, en reduir-se els temps de viatge.

Adif informa que l'execució d'aquestes operacions reafirma novament el compliment dels compromisos del Ministeri de Foment amb el pla global d'inversions que està impulsant el Govern de l'Estat a la xarxa ferroviària de Catalunya, per modernitzar les infraestructures, amb l'objectiu de prestar un servei amb majors índex de qualitat, eficàcia i eficiència.

Aquest pla contempla, amb caràcter plurianual, una inversió de 4.000 milions d'euros, dels quals 2.559 milions seran a càrrec d'Adif per a la millora de tots els àmbits de la infraestructura ferroviària (1.161,5 milions en el període 2017-2020). Aquestes partides es complementaran amb altres inversions a càrrec de Renfe, SEITT i Puertos del Estado.

Descripció de les actuacions

Descripció de les actuacions

Els treballs es porten a terme en un tram metàl·lic de 186,8 m de longitud situat en el punt quilomètric 270/500 de la línia d'ample convencional Barcelona-Girona-Portbou, al terme municipal de Colera i entre les estacions de Llançà i Portbou.

En el marc d'aquesta actuació, des del mes d'abril ja han portat a terme treballs de l'estructura metàl·lica en dues de les piles. En la nova fase de les obres, que s'ha iniciat aquest 25 de setembre, s'actua en l'àmbit de la plataforma de via mitjançant el reforç, renovació i substitució de diferents elements de l'estructura. Posteriorment es realitzarà un reforç dels estreps i la substitució dels aparells de suport i l'adequació de la superestructura de via.

Amb l'objectiu de minimitzar les afectacions del servei ferroviari, Adif ha realitzat una curosa planificació de les diferents operacions, que es portaran a terme en dues fases, la primera de les quals ja s'ha iniciat aquest dilluns.

Gràcies a aquesta planificació, en tot moment es mantindrà operativa una de les dues vies generals i únicament es produïran lleugeres modificacions horàries en els serveis de les línies R11 i RG1 amb origen o destí Portbou.