L'hort de l'Institut Cap Norfeu de Roses és un espai per a la inclusió, per a la convivència i per a l'aprenentatge. S'hi conreen hortalisses i verdures ecològiques i s'hi promou l'alimentació saludable. De l'hort, que es troba en una part del pati, en tenen cura, des de diferents departaments didàctics, els alumnes dels grups de reforç de 3r i 4t d'ESO i la USEE (Unitat de suport a l'educació especial). El projecte s'anomena Hortalitza't Norfeu!

El propòsit del centre és treballar, a partir d'aquest curs, la bioconstrucció i el control intel·ligent a través de la programació amb Arduino. Especialment, amb aquest últim objectiu, s'ha obert el recurs pedagògic de l'hort als alumnes de Batxillerat, de manera que l'alumne Oriol Serra ha pogut centrar el seu treball de recerca en la idea de convertir aquest espai de cultiu en un hort intel·ligent i ecològicament més eficient.

Suport de la Fundació Bofill

Suport de la Fundació Bofill

Aquesta i altres iniciatives al voltant de l'hort han rebut el suport del centre i també de la Fundació Jaume Bofill, ja que el projecte Hortalitza't Norfeu! ha estat seleccionat, d'entre més de quaranta propostes, per rebre empara tècnica i econòmica, amb la col·laboració de la Fundació Goteo (Cívic Crowdfunding for Social Innovation).

El 7 de setembre es va posar en marxa una campanya de micromecenatge, amb una durada de quaranta dies, amb el lema: Hortalitza't Norfeu!: Més que un hort al pati de l'institut. Anna González, orientadora educativa de l'Institut Cap Norfeu i coordinadora del projecte de l'hort, explica que, gràcies a aquesta campanya, es poden recollir petites aportacions destinades a adquirir el material necessari per a la construcció del smart-hort i la resta de projectes relacionats.

Millora i eficiència ecològica

Millora i eficiència ecològica

"Els nostres petits mecenes reben una recompensa simbòlica, a més de la satisfacció d'haver col·laborat en la millora i eficiència ecològica del nostre hort urbà", anota Anna González, i hi afegeix: "Desitgem que l'aportació dels nostres col·laboradors, que és doblada per la Fundació Bofill, pugui arribar al llindar mínim per poder concloure la campanya amb èxit i, per tant, que les nostres iniciatives es puguin fer realitat."

Des del Cap Norfeu, animen tothom a contribuir fent una petita aportació de micromecenatge a través del portal d'internet https://ca.goteo.org/project/hortalitzat-norfeu. Les novetats sobre el projecte es poden seguir, a més, a la pàgina web de l'institut o als perfils de Facebook i Twitter Hortaliza't Norfeu!