A partir d'aquesta mateixa tardor els trens que vagin cap a Portbou tindran una parella de vigilants que vetllaran per la seguretat dels seus passatgers. Així ho va avançar l'alcalde de la localitat alt-empordanesa, Josep Lluís Salas, que va assegurar que ja s'han mantingut converses amb ADIF i que espera que compleixin amb l'acord.

Aquesta parella de vigilants començarien a partir de les set de la tarda, ja que durant el dia no se solen registrar tants problemes. Els agents de seguretat que venien amb els trens de Mitjana Distància i Regionals procedents de Barcelona, baixaven a l'estació de Figueres. D'aquesta manera, el tram entre la capital i Portbou quedava sense cap tipus de vigilant que pogués controlar qualsevol situació conflictiva que es pogués donar.

Durant l'estiu, molts veïns dels municipis de la zona havien manifestat les seves queixes perquè grups d'entre 10 i 15 persones pujaven al tren i es comportaven de manera incívica.

En alguns casos també buscaven conflictes i això generava una gran inseguretat per als usuaris, alguns d'ells diaris, que utilitzaven el servei. «No tenien cap tipus d'eina per fer-hi front», explica Salas. L'alcalde de Portbou espera que ara tot això es pugui deixar enrere i que ADIF "compleixi amb tot allò de què s'ha anat parlant en reiterades ocasions entre ambdues parts".

Algunes millores pendents

A més de la part referent a la seguretat, des de fa temps Portbou reclama "la millora urgent i necessària d'algunes de les parts de l'estació", segons Josep Lluís Salas.

Una d'aquestes millores de què estan pendents són les andanes. Portbou és de les úniques estacions de tota la línia que connecta amb Barcelona que no té les andanes a l'altura necessària.

També es necessiten altres actuacions des d'un punt de vista funcional, com poden ser la millora del mobiliari o la façana. Una de les incorporacions més significatives són els ascensors, els quals s'instal·laran durant el pròxim mes d'octubre.