La nova ordenació del carrer Fossos, la Calçada dels Monjos i els vials d'aquest mateix entorn de Figueres ha servit per donar prioritat al vianant, amb voreres més amples, i per suprimir places d'aparcament de cotxes. Les obres en aquest sector es troben en la recta final i, tal com ha anunciat el tinent d'alcalde de Mobilitat, Francesc Cruanyes, és previst que quedin enllestides a final d'aquest setembre.

Aquesta actuació exemplifica el model de ciutat que busca l'Ajuntament de Figueres, reduint la presència de cotxes pels carrers del centre i habilitant places d'aparcament als afores. Francesc Cruanyes, en la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, ha afirmat que, "a Figueres, entren més cotxes dels que la ciutat pot engolir", i ha anotat que cal buscar solucions als problemes de mobilitat.

Aparcaments als afores

Una de les idees s'estan posant en pràctica a través d'una comissió dedicada a l'estudi de solars buits de Figueres, i té com a objectiu inventariar els espais dels afores susceptibles de condicionar-los com a pàrquings. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament, pendent de l'adquisició de la parcel·la de la carretera de Llançà on ja fa temps que hi aparquen cotxes, ja té a punt un projecte per ordenar-la. El director de Serveis Urbans, Jordi Cabot, ha comentat que és previst tenir-ho acabat la primavera del 2018. Jordi Cabot ha descrit en què consistirà aquesta actuació: "S'ha d'arranjar la rampa d'accés a la parcel·la i s'ha de condicionar un cordó d'asfalt de rodament al mig dels aparcaments en bateria. Les places d'aparcament van a banda i banda i tindran la superfície de sauló compactat. A més, s'ha d'instal·lar la il·luminació i s'hi crearan ombres amb la plantació d´arbres."

Francesc Cruanyes ha avançat que té la intenció d'implantar una comissió de mobilitat, representada per tots els grups municipals i per professionals de l'àmbit de la vialitat. El nou òrgan treballarà, segons el regidor, per definir la millora urbana de Figueres, en el camí de reduir impactes contaminants com és l'excés de vehicles.