Han passat més de dues setmanes des del moment en què la localitat alt-empordanesa de Portbou es va quedar sense cap quiosc que subministrés diaris i revistes en paper. El tancament de la llibreria Martinench, activa des de l'any 1930 i regentada per la Mariona Gómez Martinench, va despertar la preocupació entre alguns veïns, però també n'ha obert la porta a d'altres pel que fa a noves possibilitats de negoci o, en aquest cas concret, a la posada en marxa de negocis dintre d'altres negocis ja existents.

La botiga Fruites i Verdures Cristina s'ha convertit en la nova distribuïdora de premsa diària a Portbou, amb aproximadament una vintena de clients diaris. Els responsables de l'establiment, cada matí es desplacen fins als pobles veïns, com és el cas de Colera o Llançà, per obtenir els exemplars que la gent necessiti i poder-los portar a Portbou sense aplicar-hi cap tipus de sobrecost, només demanant el preu original del diari o la revista que s'hagi anat a buscar. D'aquesta manera proporcionen una alternativa al correu convencional, el qual arriba tard a Portbou, i només ho fa de dilluns a divendres.

Buscant més candidats

L'alcalde de la localitat, Josep Lluís Salas, creu que és un negoci que pot anar bé per al poble i que «s'ha d'agrair l'esforç que han fet de cara al poble». Malgrat aquesta solució actual, des del consistori continuen animant possibles interessats a agafar les regnes d'un quiosc, «oferint totes les possibilitats logístiques que puguin des de l'Ajuntament».

La llibreria Martinench feia més de 80 anys que estava en actiu i es considerava un dels comerços més antics del poble. La propietària de l'establiment, de 61 anys, va decidir no continuar amb el negoci familiar a causa de la insostenibilitat del negoci. Portbou compta amb una xifra aproximada de 1.300 habitants, que poden arribar a un màxim de 3.000 durant l'època estival.