L'edició que es va acabar diumenge passat de l'Acústica va ser la primera en què es va posar en funcionament un protocol per evitar agressions sexistes i la primera també en què va haver-hi instal·lat, a la plaça Doctor Ernest Vila, un Punt de Suport per tal de demanar informació.

La presidenta de la comissió encarrega de redactar el protocol i portaveu de la CUP de Figueres, Natàlia Sànchez, comenta que "la valoració de l'Acústica la farem quan ens reunim amb la comissió, però les primeres impressions són molt i molt bones".

"I és que unes 200 persones", diu Sànchez, van ser ateses al Punt de Suport per tal de demanar informació sobre què és i què no és una agressió sexista i què s'ha de fer en cas de patir-ne. A més, moltes persones van passar-hi per agafar algun fullet informatiu.

Els professionals que van ser al Punt de Suport també n'han fet una valoració "molt positiva" i fins i tot es va generar una mica de "debat" entre els informants i qui demanava informació.

A més a més, Sànchez destaca que va haver-hi gent "de totes les edats". En total, però, es van denunciar fins a set agressions sexistes a l'Acústica i una de l'embar­raca't.

Sànchez dona més importància a l'interès que va generar el Punt de Suport durant els dos dies, divendres i dissabte, en què va funcionar, de les 8 del vespre a les 4 de la matinada, que no pas al nombre de casos ocurreguts.