Els cellers de la DO Empordà han començat avui dilluns la verema del 2017 que s'allargarà fins al proper mes d'octubre. Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s’ha iniciat en general entre una setmana i deu dies abans respecte a campanyes anteriors. El cicle vegetatiu de la vinya s’ha avançat a causa de les altes temperatures de la primavera. Les varietats primerenques, com el moscatell de gra petit, són les primeres que es colliran però el gruix de la producció es veremarà durant el mes de setembre.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany serà lleugerament superior a la de l’any passat, aproximadament un 5% La collita, que inicialment es preveia molt abundant, ho serà menys a causa principalment de dos episodis metereològics extrems que han afectat la vinya els últims mesos: la intensa gelada de l’abril i la forta pedregada del juny. Les dades de producció definitives no es coneixeran fins a finals d’octubre, ja que les condicions metereològiques de les properes setmanes marcaran l'evolució de la maduració del raïm i determinaran el volum final de la verema 2017. La mitjana de producció de la denominació és d’uns 60.000 hectolitres anuals.

Un any més, l’estat sanitari de les vinyes és excel·lent a causa de l’òptima climatologia de la campanya que està permetent arribar a la verema amb el 100% del fruit sa. Aquesta fet permet ser molt optimista respecte a les bones aptituds enològiques del raïm, que s’espera repercuteixen en una molt bona qualitat dels vins de la verema del 2017.