El Departament d'Interior de la Generalitat ha començat les obres d'ampliació del parc de Bombers de Figueres. Els treballs d'una primera fase se centren en les cotxeres i en la creació d'alguns espais annexos. Les obres tenen un termini d'execució d'onze mesos i un pressupost d'1.140.107 euros.

La subdirectora general Tècnica, Anna Martín, ha explicat que «tot i que tenim l'agost pel mig, que és un mes de baixa intensitat, és l'inici de l'obra del parc que tindrà una ampliació important».

El projecte preveu que passarà dels 1.062,36 metres quadrats actuals a 1.295,10.

La primera fase s'allargarà aproximadament fins a finals d'any. Els treballs han començat a la zona de les cotxeres, on el projecte preveu encabir-hi un magatzem, una zona per als equips de protecció i un gimnàs. També hi haurà una àmplia zona diàfana per a quatre places d'aparcament. Fins ara es guardaven els equips al mateix espai.

La segona fase de les obres representa un volum d'obra més important perquè s'ha d'enderrocar una part de les construccions actuals. «Aquí hi ha una transformació bastant important de l'espai actual», explica la subdiretora, que constata que la idea és que puguin començar a finals d'any i que el conjunt estigui enllestit abans de l'estiu vinent.

El Departament d'Interior construirà 285 metres quadrats nous amb un punt de control, els vestidors, dormitoris, cuina i menjador, aquests tres darrers serveis a la primera planta.

Després d'anys d'espera, comença una obra que ha de dignificar el parc de Figueres, que pateix una important degradació, deficiències que ara s'arranjaran -com les goteres de la coberta- i manca d'espai que han denunciat en múltiples ocasions els bombers que hi treballen. Té goteres, no disposen d'un espai adequat per als equips, el terra té forats, les portes de sortida s'espatllen sovint, entre altres.

Fa anys que els bombers de Figueres reclamen que s'arrangi el parc o se'n construeixi un de nou. La Generalitat va descartar per un tema econòmic la construcció d'un edifici nou fa uns dos anys i es va optar per la reforma de l'actual. Però el retard en la licitació va tornar a portar els bombers a protestar el mes de març.