Diego Borrego i la cap de llista Maria Àngels Olmedo han arribat a seure de costat al plenari municipal sense dirigir-se la paraula, anant per lliure i votant diferent a gairebé la majoria de punts de l'ordre del dia. A la direcció del partit es feien els sords en la batalla probablement pel lideratge.

Va ser el moment més dur d'un enfrontament que es cuinava des de 2011 i va empitjorar el 2015 quan el partit va decidir mantenir-la de candidata i continuar relegant al segon lloc el regidor. Les discrepàncies no eren noves, tot i que de cares a la galeria sempre s'havien negat. En una roda de premsa el 2012 s'havien arribat a qualificar d'«escàndols del Lecturas» els rumors.

El PP va signar un pacte amb CiU deixant al marge Olmedo, menys disposada a donar suport al govern en alguns temes. La regidora va demanar a la direcció sancionar-lo per «deslleialtat», per negociar d'esquenes. Les votacions diferents als acords van ser des de llavors una imatge habitual. El regidor va arribar a donar suport a temes com el local del carrer Sant Pau que el partit havia portat a Antifrau. Diego Borrego, però, una vegada més podria haver afluixat, la tensió es va apaivagar i es va mantenir fidel al partit.