Coincidint amb l'inici de la collita, el Consell Regulador de la DO Empordà celebra la Festa de la Verema 2017 que tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre a Cadaqués.

L'acte principal de la Festa de la Verema tindrà lloc el 2 de setembre a la tarda al passeig de Cadaqués. Després de l'arribada del raïm, tindrà lloc l'acte central de la celebració amb la premsada del nou most. Com ja és habitual, la premsada comptarà amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l´Empordà. A continuació, hi haurà els parlaments del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret.

L'activitat es tancarà amb un tast de vins dels tres cellers que tenen vinyes al Cap de Creus -Martín Faixó, Mas Estela i Espelt Viticultors- i una botifarrada popular on es podran degustar les butinatxes -botifarres elaborades amb garnatxa- gentilesa de la Carnisseria Serraplà.

Durant tot el cap de setmana, Cadaqués acollirà diverses activitats complementàries, com un maridatge de vi i música a la Societat l'Amistat amb la sommelier Laura Masramon i el Night&Day Duet; una xerrada sobre la iniciativa 'Ceps del Cap de Creus' al Passeig; una visita o un dinar marida al celler Martín Faixó, o una ruta històrica per Cadaqués amb tast de vi DO Empordà