Ports de la Generalitat ha tret a licitació el projecte per reforçar el dic del port de l'Escala. A hores d'ara, aquesta defensa no garanteix que les onades no arribin a la zona d'amarradors quan hi ha mala mar, una situació que s'ha anat repetint en ocasions de temporals. Les actuacions estan valorades amb 1,5 milions d'euros (MEUR). A banda, també està previst que es faci una nova via d'accés al dic que se separi del camí de vianants. Les obres han de començar a la tardor i han de durar uns nou mesos. És la segona actuació prevista als ports de la Costa Brava per aquesta empresa que depèn de la Generalitat que s'ha anunciat en dos dies. Ahir mateix es va informar de la licitació de les millores al de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Les actuacions que es faran a partir de la tardor tenen com a eix troncal evitar els ultrapassaments de les onades. A hores d'ara, quan hi ha onatge fort, aquest dic de contenció no aconsegueix protegir bé a les embarcacions. Per això, el projecte que s'ha tret a licitació vol reforçar sobretot el dic de recer del Port de l'Escala en la part est. També està previst reforçar el talús d'escullera. Les embarcacions que veuran millorada la seguretat són les que surten a pescar.

Aprofitant aquesta actuació per millorar la seguretat de les embarcacions amarrades, s'han previst més obres. Una d'elles és la creació d'un nou vial d'accés al dic a més de crear un nou camí per anar des d'aquest punt fins a la vila de l'Escala. La idea és que l'escar, el lloc per treure i varar naus, funcioni millor amb un camí que l'envoltarà. Aquest vial tindrà en paral·lel un camí de vianants per integrar la zona amb la vila.

Tot plegat està valorat en 1,5 milions d'euros (MEUR). Una inversió que s'haurà d'executar a patir de la tardor i les obres tindran una durada de nou mesos. Segons el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, les obres "tenen l'objectiu de reforçar el paper del port de l'Escala i posicionar-lo com una instal·lació al servei de la generació de llocs de treball i activitat econòmica".

Aquest dijous mateix, Ports de la Generalitat també va licitar el projecte de millora del port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). En aquest cas, la inversió prevista és de 453.923 euros i ha de servir per millorar la connexió entre la platja i el port de la façana litoral d'aquest municipi de la Costa Brava. Les obres també han de començar a la tardor però en aquest cas s'han d'acabar en un període de sis mesos.