L'Ajuntament de Figueres ha finalitzat aquesta setmana les obres d'urbanització del nou carrer Joan Arderius, la urbanització d'aquest carrer, que connecta la plaça de l'Estació amb el carrer Joan Matas, permetrà l'accés fins a la ronda Sud sense haver de passar per l'estació d'autobús de Figueres, i així esdevenir un dels eixos nord-sud de la xarxa viària de la ciutat. L'àmbit d'actuació del projecte d'urbanització inclou, a més del carrer Joan Arderius, els entroncaments amb la plaça de l'Estació i els carrers Sud, Fortià i Riumors, tenint una superfície total d'espai públic d'uns 4.300 m2.

Aquest nou vial incorpora una bateria d'aparcament gratuït amb capacitat per uns 40 vehicles que s'ampliarà amb 120 places més amb l'aparcament gratuït del solar del carrer migdia a finals d'any. L'alcaldessa de Figueres ha avançat que el 22 d'agost es realitzarà la signatura del conveni per a la cessió del solar del carrer Migdia, propietat de l'Estat, i que gràcies a la col·laboració del grup municipal del Partit Popular a Figueres s'ha pogut gestionar. Aquesta cessió permetrà a l'Ajuntament construir-hi aquest aparcament gratuït per resoldre les mancances d'aparcament lliure en aquesta zona.

L'obertura del carrer que es farà efectiva divendres 4 d'agost, comportarà el canvi de sentit del carrer Joan Reglà

L'alcaldessa, Marta Felip, ha destacat que "després de deu anys des de l'organització de tot l'entorn del carrer Migdia, finalment hem pogut urbanitzar aquest carrer llargament reivindicat pels veïns, i que ha suposat una transformació de tot aquest sector dignificant-lo i obrint un nou vial que millorarà i molt la mobilitat per anar d'est a sud de la ciutat".