Ciutadans va registrar ahir una proposta de resolució al Parlament per a la millora de la seguretat a la zona Oest de Figueres amb propostes, algunes ja previstes, com càmeres de videovigilància o més policia.

El grup entén, tal com ha denunciat en més d'una ocasió que quatre barris propers pateixen la inseguretat que genera el «descontrol» al barri de Sant Joan on es produeixen amb freqüència «episodis que posen en perill la integritat físics dels ciutadans». De fet, la Coordinadora d'Associacions de Veïns Josep Casero -agrupa quatre barris- va presentar al ple una moció d'urgència perquè es resolgués.

En primer lloc demana desplegar un operatiu continuat de control i detecció de platancions que es connecten a la xarxa elèctrica. Un operatiu especial per fer front a la inseguretat és el segon punt. Augmentar la presència policial al barri i als colindants; instal.lar de forma urgent càmeres de seguretat a la via pública a Sant Joan; facilitar que l'ABP dels Mossos de Figueres posi a disposició dels ciutadans informació específica sobre la situació concretar del barri i colindants perquè els ciutadans coneguin els seus drets o denunciar il·legalitats; i elaborar o implementar un Pla de xoc integral en coordinació amb la Policia Local, els serveis socials i altres serveis municipals competents. El pla hauria d'incloure un sanejament de la via pública.