El PSC de Figueres afirma que la ciutat té un equip de Govern "dèbil" i que això provoca que molts projectes que té la ciutat "quedin sobre la taula o acabin descartats". El portaveu de la formació local, Pere Casellas, ha posat com a exemple el Festival del Circ. Al seu entendre, ha estat el PDeCAT (que governa amb 5 dels 21 regidors del consistori) qui ha deixat perdre el certamen. En aquest sentit, ha afirmat que el seu partit mai ha estat en contra del Museu i ha recordat que "va ser la pròpia alcaldessa, Marta Felip, qui va aixecar el dit a la votació per treure la partida de 500.000 euros pel museu". Malgrat això, ha declinat avançar quina posició adoptaran els socialistes al ple extraordinari que se celebrarà dilluns per debatre el suport al festival i al museu. "Anirem a escoltar", ha insistit.

El PSC de Figueres veu a l'equip de Govern del PDeCAT "incapaç" de tirar endavant el dia a dia de la ciutat. Considera que amb només cinc regidors, es tracta d'un Govern "dèbil" que provoca que moltes projectes estratègics quedin sobre la taula o bé "es descartin". La formació ha criticat durament la gestió municipal en una roda de premsa aquest dijous on ha posat com a exemple la pèrdua del Festival de Circ. En aquest sentit, Casellas ha assegurat que el seu partit va ser qui va tirar endavant la comissió dedicada a abordar el projecte del Museu perquè fins aleshores "no s'havia fet res" i ha dit que mai van dir que no estaven d'acord amb la inversió de 500.000 euros per fer un estudi sobre el projecte.

De fet, ha dit, "a l'esborrany del pressupost abans del trencament del pacte, hi era". El portaveu de la formació, però, no entén que "ara que el promotor del festival s'ha acomiadat" es convoqui un ple extraordinari perquè els grups es posicionin a favor o en contra. "A què juguem?", s'ha preguntat. Malgrat això, Casellas no ha volgut avançar quina posició adoptaran i s'ha limitat a dir que "anirem a escoltar". En aquest sentit, ha remarcat que va ser Felip "qui va aixecar el dit per retirar la partida".

Casellas també ha afirmat que l'únic que l'equip de Govern ha tirat endavant fins ara ha estat l'aprovació del pressupost i que ho ha fet gràcies al suport d'ERC. El socialista també s'ha referit a la portaveu d'aquesta formació, a qui ha acusat de tenir "interès" a mantenir aquest govern esperant que les properes eleccions li vagin bé encara que això impliqui deixar "la ciutat en la inacció".

Preguntes sense resposta

D'altra banda, Casellas ha acusat el Govern municipal de no facilitar la tasca a l'oposició. "De 42 preguntes formulades des que es va trencar el pacte només n'han contestat una adequadament", ha dit. "Nosaltres el que li demanem a l'equip de Govern és que governi, que s'espavili a trobar aliances, que tingui la ciutat neta i segura, que reformi el barri de Sant Joan i que asseguri els festivals estratègics que ens quedin", ha insistit.

Casellas ha afegit també que Figueres necessita un Govern municipal fort però ha admès que no ha estat possible trobar aliances i que, per això, continuaran treballant des de l'oposició. "Dos o tres o quatre no s'enamoren si un no vol", ha remarcat.