Figueres

Figueres convoca per dilluns un ple per debatre el suport al Festival i Museu del Circ

A la comissió celebrada dilluns només el govern va votar-hi a favor . La CUP i Compromís per Esquerres van votar en contra de la moció de suport i la resta es van abstenir

12.07.2017 | 17:56
Genís Matabosch i Marta Felip

alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha convocat un ple extraordinari per debatre el suport al Museu i al Festival del Circ. Serà dilluns vinent. Consideren imprescindible que tots els grups municipals puguin exposar els seus posicionaments i definir el suport del plenari municipal en relació a aquest projecte.

A la comissió informativa prèvia celebrada dilluns només el govern va votar-hi a favor. La majoria es van abstenir i la CUP i Compromís d'Esquerres van votar-hi en contra. El resultat no s'espera que sigui aquest perquè faltaven diversos regidors com la portaveu del PP.

El que es debatrà dilluns serà una moció que ha promogut PDeCAT i el PP. Va rebre 5 vots favorables del govern, 9 abstencions (ERC, PSC, C´s, Manuel Toro i Núria Galimany), i 2 vots en contra (CUP i CExF). En aquesta comissió només hi eren presents 16 dels 21 regidors del Consistori, amb excusa d´assistència de la portaveu de la CUP, la portaveu del Partit Popular, un regidor del PSC, i un regidor no adscrit.

La moció contempla un suport explícit econòmic.Inclou el compromís d'invertir 1,1 milions tres anys vinents per al museu i subvencions per als propers dos per al festival.

Les partides per al museu s'inclourien als presupostos per a reprendre els treballs tècnics i la reforma de la Casa Nouvillas com a seu del Museu. Està previst començar aquest any però el govern, en minoria, va haver de renunciar-hi per tal de poder aprovar el pressupost.

Un debat públic

L´alcaldessa Marta Felip considera que és absolutament necessari un debat públic on totes les forces politiques defineixin amb claredat i mostrin el seu suport al projecte, i que ho facin no només pel promotor, també per totes les altres administracions públiques que hi donen suport i que demanen un posicionament definit del consistori figuerenc.

La situació s'ha donat després que el director del festival, Genís Matabosch, expressés públicament la intenció de no continuar celebrant el festival.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema