Al llarg d’aquesta setmana, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses distribueix entre establiments comercials, hotels, càmpings i allotjaments turístics, els díptics i cartells de la campanya contra el top manta editats en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, per alertar ciutadania i visitants de la il·legalitat d’aquesta pràctica.

Amb un missatge clar i concís, el diferent material editat per a aquesta campanya informativa, alerta que els productes venuts al top manta no han passat controls de qualitat, que és una activitat il·legal que pot suposar una sanció de fins a 2.000 € per al comprador, que el top manta alimenta grups organitzats que incompleixen la llei i que perjudica l’activitat econòmica del país.

D’aquesta manera, la campanya vol incidir de forma directa en el comprador, informant-lo i alertant-lo de les possibles conseqüències de la compra a manters. Cartells i díptics es distribueixen aquesta setmana entre comerços, empreses de serveis i establiments d’allotjament del municipi. En el cas d’hotels, càmpings i apartament turístics, els fulletons seran lliurats en mà als clients en el moment de la seva arribada, per tal d’assegurar que el major nombre de persones reben el missatge.

L’Àrea de Turisme de Roses, per la seva banda, també repartirà un fulletó a cada persona que s’atengui des dels seus punts d’informació. El material està editat en català, castellà, anglès i francès.

L’Ajuntament de Roses compta en aquesta acció amb el suport de les associacions de comerciants Roses Comerç i Associació de Comerciants i Empresaris de Santa Margarida, així com de l’Estació Nàutica, i demana la màxima col·laboració entre empresaris i comerciants en la difusió de la campanya per aconseguir la màxima repercussió i eficàcia.