El port de Roses ha rebut per primera vegada el creuer Tui Discovery de la companyia britànica Thomson Cruises, amb 1.800 passatgers. El creuer, que ha arribat aquest dijous a les set del matí, farà tres escales aquesta temporada. El port de Roses preveu fer una temporada rècord, amb 6.000 passatgers i sis escales, que ajudaran a dinamitzar el turisme a la vila i a la Costa Brava. L’estrena de la Thomson Cruises al port rosinc amplia el ventall de companyies de creuer i la tipologia de turistes. En temporades anteriors, Roses rebia navilieres de luxe amb passatgers majoritàriament nord-americans. Des de Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Ajuntament de Roses aposten per un "creixement sostenible" de visitants a aquesta instal·lació.

La incorporació d’una companyia estàndard com Thomson Cruises aporta un major nombre de passatgers, entre 1.200 i 1.800, segons el creuer, i un perfil de turista britànic. La companyia, que feia dotze anys que apostava per Palamós, farà aquesta temporada nou escales amb el Tui Discovery i dues amb el Thomson Majesty a la costa gironina. Un 42% dels passatgers que visitaran els ports de Roses i Palamós aquesta temporada ho faran amb aquesta companyia.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat del regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens, i la tècnica de Màrqueting i Promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Barceló, ha lliurat la metopa portuària al capità del Tui Discovery per commemorar la seva primera escala al port de Roses. Gómez ha valorat l’aposta de la companyia Thomson per Roses tot dient "incrementa el potencial turístic de la Costa Brava i situa el port rosinc en un any històric". Gómez ha explicat que tant Ports de la Generalitat com l’Ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava aposten per un "creixement sostenible" a aquest port.

El 90% dels creueristes han visitat la vila

El creuer Tui Discovery ha arribat a les set del matí procedent del port francès de Sété i salparà a les sis de la tarda cap al port d’Eivissa. Amb l'objectiu d'explicar als passatgers els llocs d'interès de la vila i la seva àrea d'influència, l'Ajuntament de Roses ha instal·lat un punt d'informació a bord del mateix creuer. El 90% dels turistes s’han quedat a Roses per visitar la vila i la resta han fet excursions a Cadaqués, Girona i Figueres on han visitat el Museu Dalí.

Per poder baixar els passatgers a terra, el vaixell ha utilitzat quatre vaixells llançadora ('tender') amb una eslora de 15 metres i capacitat per a cent persones cadascuna. Aquest creuer disposa de 915 camarots, 11 cobertes, restaurants, bars, cafeteries, piscines, rocòdrom, minigolf, biblioteca, gimnàs, jacuzzi, sales de jocs per als petits, entre d’altres. El vaixell té una eslora de 264 metres, una mànega de 32 metres i un registre brut de 69.130 tones.

Les pròximes escales del Tui Discovery a Roses estan previstes per al 20 de juliol i el 14 de setembre.