Veïns i opositors al projecte d'un macro-càmping a Garriguella han constituït una plataforma 'Salvem Garriguella' amb l'objectiu d'aturar la tramitació de la iniciativa. L'entitat, que compta amb el suport dels ecologistes IAEDEN-Salvem l'Empordà, considera que l'equipament (amb capacitat per a unes 2.000 persones) respon a un model econòmic i turístic "caduc" i que tindrà un gran impacte sobre el municipi i la comarca. Per això, han elaborat un manifest on demanen a l'Ajuntament que tiri endavant l'aprovació provisional del projecte i a Urbanisme, que garanteixi la protecció d'aquest espai que, asseguren, està inclòs al Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines i al Pla Director Urbanístic de la Serra de Rodes.

Els ecologistes van posar en alerta el municipi a principis d'any. Aleshores van demanar que s'aturés la tramitació d'aquest complex, amb capacitat per a 2.000 persones en un municipi de poc més de 800 habitants. La iniciativa contempla fer un càmping en uns terrenys de 17,5 hectàrees amb 665 parcel·les, la meitat de les quals (330) serien amb bungalous. A més, segons els opositors, el projecte preveu altres equipaments com un restaurant, un supermercat, un bar i un auditori amb una "edificabilitat de 8.700 metres quadrats".

Consideren que l'actuació tindrà un impacte paisatgístic molt gran i que, a més, respon a un model econòmic "caduc" que només beneficia "promotors i especuladors". A les queixes d'aquest col·lectiu s'hi ha sumat ara una plataforma de nova creació, que també vol aturar el procés. L'ens es va constituir formalment aquest dimarts després d'una reunió al municipi i ja han anunciat una trobada reivindicativa per al proper 9 de juliol amb l'objectiu de donar a conèixer el projecte sobre el terreny.

A més, han elaborat un manifest on demanen a l'Ajuntament que aturi la tramitació i "reflexioni". També es dirigeixen a Urbanisme, a qui reclamen que revisi el projecte i garanteixi "la protecció dels terrenys que li atorga el Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines (sòl de protecció paisatgístic i agrari) i el Pla Director urbanístic de la Serra de Rodes (sòl de protecció territorial)".

El portaveu de la plataforma, Joan Salmeron, diu que el projecte "supera tota lògica" i que no és bo per a Garriguella.