Fins a l´últim cèntim, fins a l´últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme a nivell municipal per tal d´explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l´Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l´acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d´ara al Senat.

En aquest sentit, els senadors gironins d´ERC Jordi Martí i Quim Ayats s´han desplaçat aquest dilluns 19 de juny fins a Roses per presentar les esmenes que s´estan batallant de l´Alt Empordà. A la comarca, les reivindicacions d´Esquerra s´enfilen fins als 60.471.140 €.

La presentació altempordanesa s´ha dut a terme a Roses, municipi on s´ha treballat una esmena relacionada amb l´eliminació de l´antiga depuradora de marisc. El portaveu del grup d´ERC a l´ajuntament rosinc, Joan Plana, recorda que "l´estat espanyol té un deute important amb Roses amb la depuradora, una instal·lació que fa 10 anys que està abandonada".

Plana considera que "s´ha de solucionar aquesta problemàtica perquè donem una imatge lamentable a primera línia de mar, genera problemes de seguretat i és un espai de 3.000 metres quadrats que hauria de poder ser gaudit pels rosincs". Cal recordar que, recentment, l´Estat es va comprometre a iniciar aquest mes de juny les obres d´eliminació de la depuradors, unes obres que encara no s´han iniciat.

El senador Jordi Martí, ha explicat que "a nivell de la l´Alt Empordà hem presentat 40 esmenes que, per una banda, tenen a veure amb els dèficits d´infraestructures que patim a la comarca com els diferents trams no executats del desdoblament de la N-II o les rotondes de Pontós, Garrigàs i Ordis. Tot això sense oblidar que, a nivell ferroviari, també hem apostat per, per exemple, posar a sobre la taula l´eliminació dels passos a nivell a Figueres". També s´estan reivindicant diversos projectes que afecten el litoral altempordanès com els camins de ronda de l´Escala o Portbou.

210 milions a les comarques gironines

Esquerra ha presentat 100 esmenes als PGE 2017 que afecten les comarques gironines. En total 210 milions d´euros que s´han treballat conjuntament des del grup parlamentari de Madrid i el territori. "Es tracta de necessitats reals del territori. Necessitats mesurades que batallarem fins al darrer minut", ha argumentat el senador gironí, Quim Ayats.