Protecció Civil de la Generalitat tanca l´Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per onada de calor, un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'avís per onada de calor i el Departament de Salut ha finalitzat la fase 2 del Pla d'onada de calor de Salut (POCS).

L'estació de Torroella de Fluvià va registrar una de les màximes del país amb 36 graus, seguit de Castelló d'Empúries amb 35,9; Roses amb 34,9; i Sant Pere Pescador amb 34,3.

Durant l´episodi d´onada de calor s´ha superat el llindar de temperatura extrema a 45 municipis.

Incidències derivades de l´episodi de calor extrema

Incidències derivades de l´episodi de calor extrema

El Sistema d´Emergències Mèdiques SEM ha informat dels incidents relacionats amb l´onada de calor que s´han atès al 061 CatSalut Respon des de l´inici de l´alerta el passat dijous a les 13:40 hores i fins avui a les 10.00 hores d´avui diumenge: 223 incidents atesos, en 147 dels quals ha estat necessari activar un metge a domicili o una ambulància del SEM.

En un dels incidents atesos avui a les 10h55m, un ciclista ha sofert un possible cop de calor a Mura (Bages), al punt quilomètric 25 de la B-124, i ha entrat en aturada cardiorespiratòria . Malgrat les maniobres de reanimació ha mort. Es tracta d´un home 66 anys. Per atendre l´emergència el SEM ha activat una ambulància i l´helicòpter medicalitzat.

Des de l´inici de l´onada de calor fins avui, el telèfon d´emergències 112 de Catalunya ha rebut 80 avisos.

Pel que fa al subministrament elèctric, ENDESA ha informat que no hi ha hagut incidències relacionades amb l´onada de calor i l´augment del consum elèctric, que s´ha establert entre un 15 i un 18% més que la setmana passada. Amb tot, aquests valors de consum han estat dintre de la normalitat.

A banda d´aquestes incidències, Protecció Civil ha estat en contacte amb la Creu Roja i les empreses de teleassistència i s´han establert dispositius preventius i de seguiment fent trucades i visites a les persones més vulnerables per evitar possibles incidències sanitàries derivades de la calor.

D´altra banda, la Direcció General de Qualitat Ambiental ha informat a Protecció Civil de la Generalitat de la previsió de possible superació del llindar d'informació d'ozó troposféric avui la zona de del Baix Llobregat, la Catalunya Central i l'Alt Llobregat. A més, es manté l´episodi de contaminació ambiental per diòxid de nitrogen NO2 a la zona de Barcelona, Vallès i Baix Llobregat. Protecció Civil ha traslladat aquesta informació als ajuntaments de les zones afectades per aplicar les mesures preventives i de seguiment.