L'onada de calor segueix instal·lada sobre Catalunya i les comarques de Girona la pateixen de valent. Ahir els termòmetres es van enfilar una mica més, escalant fins als 38 graus. A Girona ciutat, a l'estació meteorològica de Sant Daniel va ser el punt de la demarcació on el registre va ser més alt: 38 graus de màxima. Vilobí d'Onyar, amb 37,9 va ser la segona àrea amb una màxima més elevada. Segons el meteoròleg Gerard Taulé, col·laborador del Diari de Girona, el vent de tramuntana va fet disparar les temperatures a Girona i rodalia. A Salt es va arribar als 37,1 graus i a l'estació Girona-Sèquia, a 36,8. A Sarrià de Ter, la màxima va ser de 37,1 graus.

La resta de comarques van superar àmpliament els 33 graus. A l'interior és on aquest episodi de calor extrema es pateix més durant el dia. Una mostra per exemple és Banyoles van arribar als 35,4 graus i a Olot, als 36.

Quant a les temperatures mínimes, cal destacar que en molts punts de l'Alt Empordà es van superar els 20 graus durant la nit. Els termòmetres aquí com passa sovint amb episodis de calor intensa s'enfilen encara més per la presència de tramuntana.

La localitat costanera de Roses va ser el lloc de les comarques gironines on el registre mínim va ser més alt, 23,8 graus. I a Portbou, als seus habitants els va costar passar la nit i matinada perquè els termòmetres van marcar 22,9 graus. Segons Gerard Taulé, a l'estació de Girona-Sèquia va registrar-se una mínima de 20,5 graus. I ja fa tres nits seguides que superen els 20 graus.

A la resta de la província de Girona, les mínimes van superar majoritàriament els 15 graus. Al Ripollès, el registre més baix del dia va ser de 14,2 graus. Gerard Taulé assegura que si el mes de juny acabés en el dia 17 seria el segon més càlid des de l'any 1911 amb 25,1 graus de mitjana a Girona-Sèquia.

Davant d'aquesta situació d'onada de calor, des de Protecció Civil de la Generalitat es demana extremar la prudència en les activitats a l'aire lliure. Aquest ens de la Generalitat, manté activada l'Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor. A més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) també té fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut.

Un parell de graus menys

Avui està previst que la temperatura màxima baixarà entre dos i tres graus en conjunt, de manera que ja no trobarem valors tan elevats com els dels dies anteriors. Des del Meteocat, asseguren que les temperatures mínimes avui es mouran entre els 13 i 18 graus a l'interior i entre 19 i 24 al litoral.

La temperatura màxima baixarà lleugerament i es mourà entre 28 i 33 graus al Pirineu i al litoral i entre 31 i 36 graus a la resta de comarques de Girona. La calor canicular que s'ha instal·lat aquests dies es podria allargar fins a Sant Joan. Tot i això, la calorada no serà tan intensa .