Representants de les Federacions de les comarques gironines i de la Catalunya Nord d´Esquerra Republicana s´han reunit per tal de treballar plegats i intensificar la seva relació. En aquest sentit, les federacions ja s´han compromès a realitzar reunions trimestrals per tal de consolidar el Pla de Treball i impulsar dinàmiques de treball conjuntament.

Entre les accions que ja s´han acordat hi ha la celebració d´un acte de la campanya del Referèndum a la Catalunya Nord i l´organització d´una Oficina Parlamentària amb la participació de la diputada al Congrés, Teresa Jordà, i el senador Jordi Martí. L´objectiu passaria per tractar problemàtiques conjuntes en aspectes com les infraestructures ferroviàries i els mitjans de transport i a partir d´aquí per exemple, derivar-ho en iniciatives parlamentàries.

El president de la Federació d´Esquerra de la Catalunya Nord, Enric Vilanova, va explicar que "estem treballant per tal d´impulsar més projectes transfronterers i, per aquest motiu, serà molt important aquest Pla de Treball que estem posant en marxa amb els companys de les comarques gironines".

Per la seva banda, el president de la Federació d´ERC a les comarques gironines, David Mascort, va destacar que "la construcció de la República Catalana també necessita, i molt, del suport dels companys de la Catalunya Nord i per això apostem per intensificar la relació i treballar plegats en aquest gran projecte que tenim a les nostres mans".

Representants de Figueres i l´Alt Empordà van explicar durant la reunió que, des de la capital comarcal, s´han presentat mocions per potenciar les relacions transfrontereres ja sigui a través del comerç, la cultura...