A partir d'aquest divendres dia 16 i fins al 22 de juny els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar entre les 39 propostes finalistes.

El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir al vespre la presentació de les propostes finalistes que es votaran en els primers Pressupostos Participatius de Roses. El regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, va explicar les 39 propostes que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits i es sotmetran a votació popular.

Així doncs, a partir d'aquest divendres 16 de juny i fins al dijous 22 (ambdós inclosos) els rosincs i rosinques, majors de 16 anys i empadronats al municipi, estan cridats a votar en aquesta primera experiència de Pressupostos Participatius. Cada ciutadà podrà escollir fins a un màxim de tres propostes i el vot es podrà emetre a través del web www.tudecideixesroses.cat. També s'habilitarà un punt de votació presencial al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament.

Prop de 140 veïns i veïnes han participat durant la fase de recollida de propostes

L'Ajuntament va rebre durant la primera fase del procés 177 propostes: 68 (bústies ubicades a l'Oficina de Turisme, a la Biblioteca i al SAC), 75 (www.tudecideixesroses.cat) i 34 (sessió participativa del Fòrum Ciutadà). I en total, prop de 140 veïns i veïnes han participat en aquesta fase de recollida de propostes de la primera edició dels Pressupostos Participatius de Roses. En aquest sentit, el regidor Marc Danés va destacar "la importància que els rosincs i rosinques hagin participat activament en aquesta experiència pionera al municipi” i va animar els veïns a “votar les propostes que considerin més interessants a partir d'aquest divendres”.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la implicació dels veïns i veïnes de Roses i recorda que les propostes guanyadores -fins a esgotar la partida de 150.000€- s'executaran al llarg d'aquest any 2017.