L'Associació Catalana per la Síndrome de Moebius celebrarà un Congrés Mèdic Familiar que tindrà lloc els dies 13 i 14 d'octubre de 2017 al Teatre Municipal de Roses. La presidenta de l'Associació Catalana per la Síndrome de Moebius, Ana Maria Expósito, i l´alcaldessa de Roses, Montse Mindan, han dut a terme aquest matí, a la seu de l'Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona, filial de l´Acadèmia de Ciències Mèdiques, l'acte de presentació del primer Congrés Mèdic Familiar per la Síndrome de Moebius que es farà a Roses.

El Congrés, que se celebrarà els dies 13 i 14 d´octubre de 2017, reunirà ponents nacionals de prestigi de diferents especialitats, experts en la Síndrome de Moebius com per exemple el doctor Manel Roig i Quilis, neuròleg infantil, qui inaugurarà el Congrés el divendres dia 13 d´octubre. Dissabte dia 14, les ponències aniran a càrrec seu i del doctor Antoni Pérez Aytés, responsable del projecte d´investigació de la Síndrome de Moebius a nivell estatal, entre molts d´altres.

El Congrés presentarà els progressos, les darreres novetats i descobriments pel que fa a la malaltia i pretén la trobada de metges i famílies.

Durant la presentació, la presidenta de l´Associació ha destacat sentir-se "molt contenta i il·lusionada d´haver arribat a l´objectiu de poder celebrar aquest congrés pel qual hem lluitat durant anys, per tal d´aconseguir donar visibilitat a aquesta malaltia i que les famílies que tenen un familiar amb la Síndrome no es trobin tan soles".

Per la seva part, l´alcaldessa de Roses ha afirmat que "l´Ajuntament també està molt satisfet que finalment se celebri aquest Congrés Mèdic. A Roses tothom coneix la malaltia i també a l´Adam. Però és un orgull que el nostre poble organitzi el primer congrés mèdic sobre Moebius per aconseguir posar un granet de sorra envers la investigació sobre aquesta malaltia".

Cal assenyalar que la presentació d´aquest Congrés Mèdic Familiar per la Síndrome de Moebius s´ha volgut dur a terme a la capital de Girona degut a que a la ciutat hi han centres sanitaris de referència com l´Hospital Universitari Josep Trueta o l´Institut d´Investigació Biomèdica, entre d´altres.

El mes de setembre es portarà a terme la presentació oficial del Congrés amb més detalls de l´esdeveniment mèdic.

Síndrome de Moebius

La síndrome de Moebius és una malaltia neurològica congènita, de les anomenades rares, que està causada per dos importants nervis cerebrals que no s'arriben a desenvolupar totalment, i que poden acabar provocant símptomes com paràlisi facial, manca de moviment als ulls, problemes d'oïda i dentals o dificultats en la parla, entre d'altres.

Associació Catalana per a la Síndrome de Moebius

L´Associació Catalana per la Síndrome de Moebius és una entitat social que es va crear l'any 2002, primer com a delegació i posteriorment, a l´any 2007, com a Associació amb l´objectiu d´ajudar a les persones que pateixen aquesta malaltia i a les seves famílies i porta des de l´any 2002 organitzant actes amb l'objectiu de recaptar fons per la lluita, realització de projectes d'estudi i investigació de la malaltia, oferir suport als afectats i a les seves famílies i a facilitar la integració dels afectats en la Societat actual. A l´any 2013, la presidenta de l´Associació va decidir que els diners recaptats anirien dirigits a la Organització d´aquest Congrés Mèdic.

L'Associació compta amb el recolzament, suport i col·laboració de l'Ajuntament de Roses així com de nombroses empreses, entitats, establiments, col·lectius i persones del municipi.